.

Blog

5 stijlvolle tips om energie te besparen

Écht koude winters zijn er niet meer, maar met de energieprijzen van tegenwoordig zitten er toch nog veel mensen in de kou. Ingrijpende acties zoals het plaatsen van dubbelglas en zonnepanelen worden vaak genoemd als oplossing. Gelukkig zijn er ook tips waarvoor je niet gelijk zo diep voor in de buidel hoeft te tasten. Dat deze uitkomsten ook nog eens stijlvol zijn, is helemaal mooi meegenomen!

We nemen je mee door de 5 meest stijlvolle aanpassingen in je interieur om te besparen op je energierekening.

1. Isolerende gordijnen
De warmte in je woning ontsnapt voor een groot deel via matig of slecht geïsoleerde ramen. Met enkel-, maar ook met dubbelglas verlies je een aanzienlijk deel van de gestookte temperatuur. Het aandeel van isolerende gordijnen wordt hierin vaak onderschat. Door te investeren in goed isolerende gordijnen bespaar je op je energierekening én verminder je je CO2-uitstoot. De best isolerende optie is een plissé gordijn, en dan vooral duo plissé. Hierbij zorgt stilstaande lucht tussen de twee lagen stof ervoor dat zowel kou als hitte wordt tegengehouden. Deze gordijnen zijn er tegenwoordig in vele stijlvolle mogelijkheden en zijn beschikbaar in alle prijsklassen.

2. Layering raamdecoratie
Wanneer je de isolatie door middel van raamdecoratie nog een stukje wilt doorzetten, kun je kiezen voor ‘layering’. Dit staat voor het inzetten van verschillende typen raambekleding om het warmte-behoudende effect te versterken. Met deze energiebesparende interieurtrend combineer je jaloezieën en gordijnen in gelaagde stijl. De verschillende materialen en kleuren vullen elkaar op stijlvolle én duurzame wijze aan. Hier kun je oneindig mee spelen, om helemaal te passen bij de stijl van je woning en andere wensen.

3. Vloerkleden
Naast het isoleren van de ruiten werkt een vloerkleed ook tegen warmteverlies. De warmte wordt opgenomen en vervolgens langer vastgehouden door het kleed op de vloer. Je huis komt sneller op temperatuur én je hoeft minder lang te stoken om op een comfortabele temperatuur te blijven. Het meest besparende resultaat behaal je met een hoogpolig vloerkleed. En laten we eerlijk zijn, een vloerkleed voelt heerlijk aan je voeten én maakt je interieur compleet.

4. Slimme vensterbanken
Naast de meer voor de hand liggende oplossingen, is het ook verstandig om te kijken naar de details van je woning. Heb jij bijvoorbeeld wel eens gedacht aan de energiebesparende mogelijkheden van je vensterbank? Een kleine, niet opvallende aanpassing aan je vensterbank is; vensterbankfolie. Hierdoor wordt de vensterbank minder snel opgewarmd en gaat de warmte van de verwarming makkelijker de ruimte in. Gebruik daarnaast de vensterbank als een verlengde van je interieur, terwijl je bespaart op je energiekosten. Kleed je vensterbank aan met bijvoorbeeld planten en grote vazen. Hierdoor wordt een deel van het raam bedekt, wat naast het tegenhouden van de kou, je huis een stuk gezelliger maakt!

5. Meubels
Van meubels verwacht je niet zo snel dat ze, naast dat ze je woning een stukje mooier maken, ook een isolerende functie hebben. Denk aan het plaatsen van de grote meubels, zoals een bank of kast, tegen de muren. Deze meubels vangen de warmte op, waardoor de temperatuur langer wordt behouden. Let er ook op om de grote meubels niet voor de verwarming te plaatsen. Hierdoor worden vooral de meubels verwarmt, in plaats van de ruimte eromheen. Zo maak je je meubels nóg functioneler, zonder iets aan de stijl van je interieur te veranderen!

Deze tips zorgen ervoor dat je de ruimte goed warm krijgt, maar ook behoudt. Door een aantal subtiele, stijlvolle tips toe te passen in je interieur bespaar je veel energie en heb je een comfortabeler huis! Kies je voor een zacht vloerkleed, pas je layering toe in je isolerende raamdecoratie of ben je op zoek naar meer energiebesparende maar stijlvolle tips? Kom dan langs in Denekamp voor een persoonlijk advies bij Busscher woonadviseurs.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.