.

Blog

Duurzame trends voor 2023

Een belangrijke trend die gelukkig wordt doorgetrokken in 2023 is duurzaamheid. Naast dat een duurzaam interieur natuurlijk beter is voor het milieu, is het op de lange termijn ook een stuk goedkoper. Door te kiezen voor duurzame producten gaat je interieur namelijk een stuk langer mee. Wij zijn fan! Door de loop van tijd word het steeds makkelijker om je woning milieu vriendelijk te maken. De huidige woontrends zijn vaker gericht op duurzaamheid, waardoor er steeds meer duurzame én betaalbare producten op de markt komen. Mooi voor in je interieur en goed voor het milieu! Met deze trends kan jij duurzaamheid dit jaar ook doorvoeren in jouw leef- en woonstijl.

1. Natuurlijke materialen
Duurzame materialen als kurk, bamboe & hout zullen vaker terugkomen in de interieur trends van komend jaar. Deze natuurlijke materialen weten hun mooie uitstraling lang te behouden en kunnen gelukkig goed tegen een stootje. Zo kan je extra lang genieten van je nieuwe meubilair! Daarnaast zijn ze ook niet al te duur, wat het verduurzamen van je woning een stuk toegankelijker maakt. Kies daarom dit jaar voor meubels en accessoires van kurk, bamboe of hout. Zo creëer je een tijdloze uitstraling én een warme, kalme sfeer.
Ook kan je kiezen voor gerecyclede stoffen. Neem bijvoorbeeld de gordijnen van De Ploeg. Deze gordijnstoffen zijn gemaakt van gerecycled Trevira CS of gerecycled oceaan plastic, maar ook van andere, van nature duurzame materialen als hennep en lyocell. De stoffen kenmerken zich door een natuurlijke, artisanale uitstraling en sluiten daarom feilloos aan op het De Ploeg gedachtegoed.

2. Upcycling
Ook upcycling zullen we meer gaan zien in 2023. Upcycling houd in dat oude materialen omgetoverd worden tot iets nieuws. Zo worden er geen spullen onnodig weggegooid en kunnen nieuwe, duurzame producten met meer waarde worden gecreëerd. Denk bijvoorbeeld aan een tafel gemaakt van oude olievaten. Upcycling zorgt voor authentiek meubilair met een stoer karakter. Perfect voor een duurzaam en karakteristiek interieur!

3. Multifunctionele ruimtes
Na de pandemie werken we meer thuis dan ooit. Maar vanwege de verstedelijking en de stijgende woningprijzen moeten we dat vaak wel doen met minder ruimte. Daarom gaan we in 2023 steeds meer multifunctionele ruimtes, ofwel layered spaces, zien. Deze zijn vaak ingericht met meubels die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo kan een eettafel bijvoorbeeld ook dienen als werkplaats. Hierdoor haal je niet alleen het meeste uit de beschikbare ruimte, maar verminder je ook overconsumptie. Investeer in kwaliteit materialen waar veel gebruik van gemaakt kan worden, in plaats van een hoop spullen die niet lang mee zullen gaan. Less is more!

4. Handwerk en ambacht
Zoals eerder benoemd, is het in het geval van duurzaamheid belangrijk om te kiezen voor kwaliteit producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handwerk en ambacht. Zo is kwaliteit verzekerd en ontvang je bijzondere producten met een eigen verhaal. Dit creëert een luxe en kalme uitstraling in jouw interieur dat lang mee zal gaan. Perfect om na een lange dag thuis helemaal tot rust te komen.

Toch liever persoonlijk advies? Kom dan langs in onze winkel in Denekamp. Onze experts helpen je graag verder.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.